• Tekvicová slávnosť v ŠKD
          • Tekvicová slávnosť v ŠKD

          • Hotel Transylvánia sa z filmového plátna nachvíľu presťahoval do ŠKD a s nimi aj hlavní hrdinovia.

            Tí pripravili pre  našich zamaskovaných klubákov zábavné popoludnie až večer. Museli prejsť mnohými stanovišťami, zberať kľúče, zájsť si pre indíciu a vylúštiť záhadné slovo.

            Podarilo sa. Kuk do fotogalérie.

        • Exkurzia PVOD Kočín, farma Šterusy
          • Exkurzia PVOD Kočín, farma Šterusy

          • Dňa 21. 9. 2017 sa trieda III.A s triednou učiteľkou Z. Vicianovou a vychovávateľkou B. Dobiášovou zúčastnili 7. chovateľského dňa na PVOD Kočín, vo farme Šterusy. Pozvanie sme dostali priamo od predsedu družstva p. Ing. Jozefa Puváka.

            Deti si pozreli modernú, na vysokej úrovni vybavenú farmu, ktorá sa veľmi málo podobala na tie farmy, ktoré poznáme z minulých čias, od „ jasličiek“ pre kravičky cez „škôlku“ až po dospelé dojnice. Na vlastné oči videli, ako pomocou moderných technológií dokážu 2 pracovníčky podojiť 800 dojníc za niekoľko hodín, pričom celý čas sú v bielych plášťoch. Deti privítal priamo pán predseda, ktorý im v kocke vysvetlil, ako to na ich farme funguje. Zároveň sa mali možnosť aktívne zúčastniť sa súťaže o najlepšiu dojnicu Holsteinského plemena. Potom v sprievodnom programe deti vystúpili so svojím nacvičeným tančekom a krátkymi básničkami o zvieratkách, ktorý sa, súdiac podľa potlesku, prítomným veľmi páčil. Počas celej akcie mali zabezpečené občerstvenie. Na záver boli obdarení malými, praktickými darčekmi, ktoré im budú dlho pripomínať návštevu tejto farmy. Deťom sa na farme veľmi páčilo, mali možnosť priameho kontaktu s hospodárskymi zvieratami a taktiež aj s modernou poľnohospodárskou technikou (špičkové traktory, moderné kombajny na zber repy a pod.). Už teraz sa pýtajú, či tam pôjdeme aj o rok. Ak nás pozvú, tak veľmi radi.

            https://www.flickr.com/photos/139458541@N07/sets/72157688691731536

            fotogaléria

        • Prvácka pasovačka ŠKD
          • Prvácka pasovačka ŠKD

          • 30.9.2017 sa pred Rozkvetom zhromaždilo strašne veľa ľudí. Uskutočnili sa Dni Sihote, v rámci ktorých boli naši prváci pasovaní za „klubáckych sedmičkárov“.

            Najprv však museli kráľovi Sedmičkárovi a celej jeho kráľovskej družine predviesť, čo sa za prvý mesiac v ŠKD naučili. A veruže to bola paráda! Tancovali, spievali, zabávali všetkých naokolo. A keď boli pasovaní, museli zložiť sľub klubáka a zaspievať hymnu ŠKD.

            Veď fotky od Adama Šaláta a Šimona Holúbka nasvedčujú o veselej atmosfére: fotogaléria

        • Prázdniny v ŠKD
          • Prázdniny v ŠKD

          • Takmer 150 detí sa rekreovalo v našom ŠKD Sedmička počas troch prázdninových týždňov.

            Počas prvých dvoch pripravili p. vychovávateľky množstvo zaujímavých akcií, ktoré potešili našich klubákov: navštívili Antonstál pri Nemšovej, kde mali pripravené rôzne aktivity spojené s prírodou, ďalej Park miniatúr v Podolí, Zoofarmu v Lubine a Holubyho chatu, športovali na Brezine, Ostrove, v Zamarovciach, súťažili, tvorili i relaxovali.

            To, že bolo veselo, nasvedčujú nasledujúce fotografie : fotogaléria

        • Prázdninový tábor ŠKD v Belušských Slatinách
          • Prázdninový tábor ŠKD v Belušských Slatinách

          • Jubilejný 80-ty „družinársky“ tábor bol v Belušských Slatinách.

            Hľadali sme poklad Matúša Čáka Trenčianskeho. Indície nás zaviedli najprv do Bavorska na hrad Neuschwanstein, odtiaľ do Cárskeho Sela do Petrohradu v Rusku. Tam sme rozlúštili tajný odkaz a dostali sa do Prahy na Hradčany. Lenže ani Golem nám nepomohol. Ukázal však smer: Tower – Londýn. V hľadaní pomáhal aj známy Shakespeare – nič. Naše cestovanie (museli sme mať vlastný pas s nalepenými obrazmi miest, ktoré sme navštívili) sa blížilo k záveru, keď tu zrazu indícia, že treba ísť do Francúzska po rieke Loire a pátrať po známych zámkoch, hlavne Cháteau Chambord. Všetko sme tam prehľadali, ale poklad nenašli. Avšak zašifrovaný dopis nás odkázal, že poklad je určite na Slovensku pri Trenčíne na Skalke. Bol. Ale asi nie Matúšov... Našli sme iba polodrahokamy a pri nich správa, že to máme ako základný majetok k tomu, aby sme mohli šetriť na ďalšiu výpravu za pokladom. A my sme dúfali, že to budeme práve my, ktorí ho nájdu. Nepodarilo sa to ešte nikomu, dokonca ani hrob M.Č.T. zatiaľ nikto neobjavil.

            A to sme zázračne cestovali v čase. Vždy o 100 rokov späť. Zoznámili sme sa s Ľudovítom II., Petrom I., Rudolfom II., Alžbetou I., Františkom I., nepomohol ani Karol Róbert z Anjou. Cestovali sme vždy iným dopravným prostriedkom: plachetnicou, lietadlom čo navrhol spomínaný Shakespeare, 7 míľovými čižmami, balónom, peši aj na koňoch...

            Ale my vieme, že určite odišiel s templármi niekde do Pyrenejí. Niekedy sa aj tam vydáme a potom dáme zvesť o poklade M.Č.Trenčianskeho.

            fotogaléria

        • Fitness detí - Lucia Mikušová zo VII. A
          • Fitness detí - Lucia Mikušová zo VII. A

          • Lucia Mikušová zo VII. A dosiahla vo fitness detí nasledujúce úspechy:

            1. miesto na Majstrovstvách Slovenska (28. 5. 2017)
            4. miesto na Majstrovstvách sveta (18. 6. 2017, Novi Sad, Srbsko)
            ocenenie Talent Trenčianskeho kraja (za vynikajúce výsledky vo fitness detí, 13. 6. 2017)

            fotogaléria

          • Hviezdoslavov Kubín (okresné kolo)

          • 12. 4. 2017 získal Jakub Chromiak z V. E 1. miesto v okresnom kole v umeleckom prednese poézie Hviezdoslavov Kubín.
            Našu školu bude reprezentovať v krajskom kole 5. 5. 2017. Blahoželáme!

        • ŠKD: Veľkonočné prázdniny
          • ŠKD: Veľkonočné prázdniny

          • Cez veľkonočné prázdniny sa 80 klubákov strelo so zaujímavými aktivitami: vo Valaskej Belej navštívili skanzen Sklenný sen (www.sklennysen.sk), kde im ujo Dolinaj vysvetlil a ukázal, ako sa tvaruje a fúka sklo. Bolo to veľmi zaujímavé a pôsobivé. Choďte sa tam pozrieť.

            Potom mala nasledovať turistika na Homôlke, ale počasie bolo veruže bláznivo aprílové. Náhradný program však bol tiež zaujímavý, klubáci si prezreli  zrekonštruovaný kaštieľ  v Dubnici (www.dubnickykastiel.sk).

            fotogaléria

        • ŠKD: 72. výročie oslobodenia Trenčína
          • ŠKD: 72. výročie oslobodenia Trenčína

          • Červená a rumunská armáda pred 72 rokmi vstúpila do nášho mesta a oslobodila ho.

            Útok na mesto Trenčín sa začal v noci z 8. na 9. apríla 1945 cez Kozí vrch na Brezine smerom na mesto. Postup osloboditeľov spomalili nemecké protiútoky. Večer 9. apríla obnovili oslobodzovacie jednotky svoj útok a v noci z 9. na 10. apríla prenikli do mesta od juhozápadu.

            Ustupujúci Nemci zničili v noci oba mosty cez Váh. Ráno o ôsmej hodine bola časť Trenčína na ľavom brehu rieky oslobodená.  Delostreleckej a mínometnej paľbe bolo mesto vystavené ešte ďalších dvadsať dní.

            Pietnej spomienky na historické udalosti sa zúčastnili na Brezine pri Pamätníku umučených aj deti našej školy.

            fotogaléria

        • Pytagoriáda (okresné kolo)
          • Pytagoriáda (okresné kolo)

          • 5. ročník
            7. - 9. Jakub Šajdík V. D - úspešný riešiteľ
            26. Terézia Olexíková V. D
            30. Radovan Psotný V. B
            7. ročník
            5. Dávid Srnec VII. D
            12. Zuzana Mináriková VII. C
            24. Jakub Štern VII. C
            6. ročník
            20. Peter Chudoba VI. E
            24. Lukáš Holba VI. D
            40. Adriana Krajňáková VI. D
            8. ročník
            4. Sarah Hermanová VIII. B
            11. Yehor Kaziei VIII. C
            12. Hana Lišková VIII. C

             

        • Playback v ŠKD
          • Playback v ŠKD

          • Aj v tomto školskom roku sa naši klubáci zapojili do PLAYBACKU – tentoraz na tému - pesničky z rozprávok a detských filmov.

            A tak sme sa zoznámili so Saxanou, s Miazgovcami, s Popoluškou, Arabelou, Bambuľkou – počuli sme Kristínu, Ivetu Bartošovú, Daru Rollons, Karla Gotta, Heidi Janku či Petru Černockú...

            Deti súťažili najprv v základných kolách vo svojich oddeleniach, tí odvážnejší postúpili do 4-och výberových kôl a z nich porota posunula do finále 34 pesničiek. Tento rok porotu tvorili „ svetoznáme celebrity“ našej školy: učitelia druhého stupňa, ktorým sa chceme touto cestou poďakovať za ich neľahké rozhodovanie.

            Finále bolo v piatok 31.3. Všetci účinkujúci spolu s pani vychovávateľkami sa naň veľmi zodpovedne pripravili a predviedli kvalitné výkony hodné televízie.

            Aj tu mala porota ťažké rozhodovanie, napriek tomu, že v nej sedeli také svetaskúsené kapacity ako sú manželia Paškovci – z tanečnej školy Paškovcov a tanečníci s dlhoročným úspešným účinkovaním a tiež manželia Ďatelinkovci – speváčka a muzikant Happyband orchestra, naposledy účinkujúcimi na Čsl.plese v Prahe.

            Vyhlásené boli výsledky v kategórii mladších a starších detí a zadelené do zlatého, strieborného a bronzového pásma. Takže všetci finalisti sa stali medailistami a odniesli si pekné ceny a diplomy. Veď si to aj zaslúžili!

            Blahoželáme všetkým , ktorí sa tento rok do súťaže zapojili .

             

            fotogaléria

        • Slávik Slovenska (školské kolo)
          • Slávik Slovenska (školské kolo)

          • II. kategória (4. - 6. ročník)
            1. Peter Chudoba VI. E
            2. Radovan Psotný V. B
            3. Petra Zichová IV. C
                 Vanessa Mišútová VI. C
            III. kategória (7. - 9. ročník)
            1. Hana Scheerová VII. C
            2. David Kováč VII. A
            3. Sabina Kováčiková VII. A
             

            fotogaléria

        • Hviezdoslavov Kubín (obvodné kolo)
          • Hviezdoslavov Kubín (obvodné kolo)

          • Dňa 17.3.2017 sa v budove TSK v Trenčíne konalo obvodné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín. Našu školu úspešne reprezentovali Marína Oravcová (VIII. B), ktorá získala 3. miesto v 3. kategórii prednesu poézie a Jakub Chromiak (V. E), získal 2. miesto v 2. kategórii prednesu poézie, ktorým si zaručil postup do okresného kola.

            Oceneným srdečne blahoželáme!
             

            fotogaléria

        • ŠKD: Moja bábika
          • ŠKD: Moja bábika

          • Od septembra, kedy naši prváci a prváčky nastúpili do školy, veru nezaháľajú ani v ŠKD a úspešne sa zapájajú do všetkých hier a súťaží.

            Takou bolo aj podujatie Moja bábika, kde sa všetci naučili (najprv vo svojich oddeleniach), ako sa starať o bábätko, ako sa drží, stravuje, prebaľuje, kúpe, naučili sa zaspievať uspávanku.

            Tí najodvážnejší sa predviedli vo finále a veruže boli šikovní a úspešní.

            fotogaléria