• Letný tábor ŠKD
          • Letný tábor ŠKD

          • SEDMIČKÁRI sa zmenili na Keltov SEPTIMÁNOV

            Keď sa v roku 1990 uskutočnil 1.letný pobytový tábor školskej družiny, len málokto veril, že sa o viac ako 30 rokov táto tradícia neporuší. A tak sa stalo aj tentoraz, keď sme sa vybrali po stopách Keltov.

            Stroj času sa nám na úvod pokazil a posunul nás dozadu, až do doby kamennej. Nevadí. Opracovávali sme kamene, spoznali pazúrik, obsidián... Potom nás zase presunul do doby bronzovej, vyrábali sme hlinené nádoby, zakladali oheň, vyrábali šperky, učili sa spoznávať liečivé rastliny...

            Stroj času si s nami zase pohral a preniesol do doby železnej, kde aj Kelti Septimáni začali pracovať so železnými nástrojmi a vyrábať ich. Viete o tom, že žili aj na mieste, kde sme sa v tábore práve nachádzali? Na Priedhorí – kúsok od Púchova, volali sa aj ľudia púchovskej kultúry.

            Pred 2000 rokmi Kmeň Keltov viedol múdry muž, volali ho druid, poznal tajomstvá prírody a vedel všetky legendy kmeňa naspamäť.

            A na záver sme sa ocitli v Rímskej ríši, s ktorou mali Kelti obchodné spojenia a kde panoval Marcus Aurélius. Poznáme rok 179, nápis na hradnej skale, ako sa vtedy obliekali, čo jedli...

            Takto to vyzeralo na Priedhorí. Samozrejme nechýbali nám typické táborové aktivity ako súťaže, hry, opekanie, Dúpna jaskyňa, turistika, športové zápolenia... Bolo super. Už teraz sa tešíme na klubácky tábor 2023!

        • Letná činnosť ŠKD
          • Letná činnosť ŠKD

          • Tohtoročná letná činnosť nášho ŠKD bola pestro naplánovaná a deti sa mali naozaj na čo tešiť.

            Súťaže v družstvách, kvízy, tvorivé dielničky a hru v herni i na dvore, nám obohatili výlety na gazdovstvo Uhliská a do Šterús. Deťom poskytli kontakt s koníkmi a inými hospodárskymi zvieratami.

            Potešilo nás aj perfektne pripravené divadlo s pánom Bystrickým "O Červenej čiapočke v nových šatách." V Karneri sv. Michala, v Katovom dome, ale aj v Hoteli Elizabeth sme si zopakovali kúsok histórie.

            V knižnici mali pre nás pripravený program s čítaním a stavaním si z lega.

            Prišla k nám„ Farmička“ s poníkom a zvieratkami, ktoré sme si všetky mohli pohladkať.

            Navštívili nás aj hasiči, ktorí nám prezradili kopec informácií o svojej práci a aj nás trošku pooblievali.

            Leto v ŠKD bolo tento rok naozaj bohaté na zážitky – kuk fotky.

        • Putovný pohár CVČ
          • Putovný pohár CVČ

          • Žiaci I. C sa zapojili do celoročnej súťaže o putovný pohár Centra voľného času, kde obsadili tretie miesto. Srdečne blahoželáme!