• ŠKD: Prvácka pasovačka
          • ŠKD: Prvácka pasovačka

          • „Pôjdeš vľavo, potom vpravo, Sedmičku vždy nájdeš hravo ...“  - takto začína hymna ŠKD, ktorú spievalo v piatok 60 štvrtákov a viac ako 100 prvákov na Prváckej pasovačke.  Tí predviedli kráľovi Sedmičkárovi a celej jeho  kráľovskej družine veselé tance, ktoré sa za prvý mesiac v ŠKD naučili. Tiež zložili sľub, obdržali medailu a cenu a boli tak slávnostne pasovaní za KLUBÁKOV na 4 roky.

            Tak nech sa im daríííí!

            fotogaléria

        • Prázdniny v ŠKD
          • Prázdniny v ŠKD

          • Prvé dva prázdninové týždne si takmer 80 klubákov užívalo v ŠKD, pretože pre nich pani vychovávateľky pripravili zaujímavý program: športové súťaže, ručné práce, turistiku po okolí, návštevu Krajskej knižnice spojenú  s vedomostnými súťažami, hudbu, spoločenské hry atď.

            Okrem toho sme v ŠKD pripravili pre deti tradičný pobytový tábor – tentoraz na slovensko-moravských hraniciach pri Makove. Z detí sa stali pirátmi, ktorí počas 6-tich dní plnili neľahké úlohy. Aké? Prezradia vám o nich pripravené fotografie: Prázdniny v ŠKD.

        • Školský stolnotenisový turnaj
          • Školský stolnotenisový turnaj

          • Dňa 17 júna sa na našej škole uskutočnil stolnotenisový turnaj bez rozdielu kategórií. Zo všetkých účastníkov sa na treťom mieste umiestnil žiak VI. A  Šimon Ďuďák, na druhom mieste žiak IX. E  David Janík a víťazkou sa stala žiačka VII. D Tereza Matúšková.

            fotogaléria

          • Upozornenie pre rodičov žiakov v hmotnej núdzi

          • Upozorňujeme rodičov žiakov v hmotnej núdzi, ktorí poberajú dotáciu na stravu v školskej jedálni, príp. rodičov žiakov, ktorí nastupujú do 1. ročníka a sú v hmotnej núdzi a majú záujem sa stravovať v školskej jedálni, že je potrebné vybaviť si potvrdenia pre 1. polrok školského roka 2015/2016 na ÚPSVaR (u pani Gancarčíkovej) do 7. 8. 2015.

            Kópie potvrdení prosím doniesť na sekretariát školy, príp. vhodiť do schránky pri hlavnom vchode školy (Hodžova ul.).

            Rodičia žiakov, ktorí budú poberať v šk. roku 2015/2016 dotáciu na stravu (žiaci v hmotnej núdzi), musia potvrdenia doniesť Ing. Masarikovi (Mestský úrad - soc. odd).

            Mgr. Ľuboš Golian
            školský sociálny pracovník
             

        • Deň matiek v ŠKD
          • Deň matiek v ŠKD

          • 17. mája 2015 malo oddelenie 3.A s časťou 4.A krásnu akciu ku dňu matiek, otcov i detí na ostrove u Matejku. Bolo to športové popoludnie, ktorého sa zúčastnili deti a ich rodičia v nedeľu o tretej. Po rozdaní malých pozorností rodičom sa rozpŕchli skupinky na tri športoviská, stolný tenis, badminton a bowling, na dve hodiny spoločenskej a športovej zábavy s vlastnými deťmi. O piatej nasledovala malá tombola a plynulo sme prešli na veľké futbalové ihrisko pri Váhu, kde si rodičia s deťmi zahrali futbal. Rodičom patrí veľká vďaka, lebo ich nálada, ochota a radosť a nezanedbateľná finančná podpora nám zabezpečila krásny deň, na ktorý si snáď všetci radi spomenieme.

            fotogaléria

        • ŠKD: Návšteva u hasičov
          • ŠKD: Návšteva u hasičov

          • V utorok 2.6.2015 bolo oddelenie tety Dášky zo ŠKD na návšteve u našich trenčianskych hasičov. Hasiči nás previezli v ich hasičskom aute, ukázali nám všetky autá, ktoré majú na stanici, nechali nás zastriekať si z hasičskej hadice a najodvážnejší z nás si obliekol 25 kilogramov vážiacu hasičskú výstroj. Keďže teplota sa šplhala pomaly k 30 stupňom, dobre nám padlo aj osvieženie priamo z hasičskej hadice. A  na záver ešte zodpovedali nekončiaci sa prúd našich zvedavých otázok.

            A aby sme im aspoň malou troškou spríjemnili ich službu, doniesli sme im „hasičskú tortičku“.

            Ešte raz ďakujeme trenčianskym hasičom za krásny deň.

            fotogaléria

        • Jarmok ŠKD
          • Jarmok ŠKD

          • Ako každý rok aj v tomto roku deti zo školského klubu detí oslavovali svoj sviatok MDD zábavným popoludním plných hier a zaujímavých športových disciplín.  Na JARMOKU MDD ako to SEDMIČKÁRI nazývajú sa spoločne zabávalo  300 detí. Počas plnenia úloh na 13 stanovištiach deti museli loviť ryby, hrať stolový hokej, triafať do papule leva, hrať kroket, strieľať na cieľ, loziť po lane, plávať vo vode, riešiť skryté hlavolamy, nosiť kamaráta na chrbte, ochutnať vybrané  jedlo  a rôzne iné zábavné atrakcie. Deti odchádzali domov s peknými  zážitkami a s darčekom ,ktorí si vybrali v jarmočnom obchode. Zároveň ďakujeme našim rodičom, ktorí  ochotne pomohli sponzorskými vecami do jarmočného obchodu.

            fotogaléria

        • Florbalový turnaj (chlapci 3. - 4. ročníka)
          • Florbalový turnaj (chlapci 3. - 4. ročníka)

          •                                     „O pohár primátora Mesta Trenčín“

            Chlapci z florbalového krúžku, pod vedením vychovávateľky Marty Dovinovej, zakončili svoju tohtoročnú veľmi úspešnú  sezónu 1. júna 2015 turnajom najmladších žiakov základných škôl z Trenčína, ktorý sa konal na vonkajších ihriskách ZŠ Novomestského. Minulý rok naši chlapci tento turnaj vyhrali  a tak ich čakala ťažká obhajoba  prvenstva.

            Na turnaji sa zúčastnilo 7 družstiev  - ZŠ Novomestského, ZŠ Bezručova, ZŠ Kubrá, ZŠ Dlhé Hony, ZŠ Východná, ZŠ Veľkomoravská a ZŠ Hodžova. Hralo sa v dvoch skupinách ( A skupina -4 družstvá a B skupina – 3 družstvá). Naši chlapci boli v skupine A, kde vyhrali všetky  tri zápasy a postúpili do semifinále z prvej priečky. V semifinále sa  stretli so ZŠ Východná, ktorú tiež porazili a vybojovali si tak postup do finále. Vo finále naši chlapci hrali proti chlapcom so ZŠ Bezručova, ktorým však v napínavom súboji  nakoniec  podľahli  4:2 a získali tak konečné druhé miesto. Samkovi Honzekovi, ktorý sa nešťastne zranil v semifinálovom zápase a nemohol odohrať finále, prajeme skoré uzdravenie.

            Chlapcom srdečne blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy na florbalových turnajoch.

            Našu školu reprezentovali:Bubeník Matej 3.B, Honzek Samuel 4.E, Olle Dominik 4.D, Rendl Andrej 4.B, Ševčík Tomáš 4.A, Belic Tomáš 4.D, Barčák Michal 4.D, Porubský Dávid 4.E, Pokorný Juraj 3.A, Radivojevič Luka 2.A, Straka Adam 2.B, Rázga Roman 2.D.

            fotogaléria

        • Majstrovstvá Slovenska žiakov vo florbale
          • Majstrovstvá Slovenska žiakov vo florbale

          • V dňoch 26. - 27. 5. 2015, sa v Liptovskom Mikuláši uskutočnili Majstrovstvá Slovenska žiakov ZŠ vo florbale. Za účasti víťazov krajských kôl, sa na turnaji zúčastnili aj žiaci našej školy. 
            Po remíze a dvoch víťazstvách v základnej skupine postúpili do semifinále, kde chlapci zvíťazili nad domácim Liptovským Mikulášom 5 :1. Vo finále naši žiaci zdolali Poprad 6 : 1 a tešili sa z titulu majstrov Slovenska. 
            Najlepším hráčom turnaja sa stal Jakubec Rišo a najlepším brankárom sa stal Dušák Braňo.
            Za príkladnú reprezentáciu školy a mesta chlapcom ďakujeme.
             
            Našu školu reprezentovali: Dušák Braňo, Jankula Juro, Jakubec Rišo, Husár Filip, Okuliar Oliver, Kukuča Andrej, Pastorák Andrej, Kostelný Jakub, Kováčik Kristián vsetci z 9. E, Haščák Jozef a Maniaček David z 8.D.
             

            fotogaléria

        • ŠKD: Tipovanie výsledkov MS v hokeji
          • ŠKD: Tipovanie výsledkov MS v hokeji

          • Hokejový ošiaľ už skončil. A skončila sa aj tipovacia súťaž v ŠKD, ktorá býva každoročne počas MS.

            Každý klubák mal možnosť zatipovať  si, ktorí hokejisti  získajú zlato, ktorí striebro a ktorí bronz.

            Určite všetci vieme, že to bolo v tomto poradí: Kanada, Rusko, USA.

            Po minulé roky uhádli 2 – 3 deti, presne pred rokom - nikto.

            A tento rok? Rekord !

            Správny výsledok natipovalo 22 (!) dievčat a chlapcov, ktorí obdržali diplom, pekné ceny priamo z Prahy z MS a kartičky od našich hokejistov  Radivijeviča, Daňa a Gáboríka.

            B l a h o ž e l á m e!

            fotogaléria

        • Florbalový turnaj najmladších žiakov
          • Florbalový turnaj najmladších žiakov

          • V pondelok 11. mája 2015 sa chlapci našej školy pod vedením vychovávateľky Marty Dovinovej zúčastnili v športovej hale na Sihoti III. ročníka florbalového turnaja pre žiakov 1. – 4. ročníkov základných škôl z Trenčína . Tak ako po minulé roky ,aj tento rok, bolo oficiálne prihlásených 6 družstiev (ZŠ Hodžova, ZŠ Na Dolinách, ZŠ Bezručova, ZŠ Východná, ZŠ Soblahov a nováčikom bola ZŠ Trenčianske Teplice) a neoficiálne ZŠ Kubranská, ktorá hrala mimo súťaž z dôvodu nedodržania organizačných podmienok organizátormi turnaja.

            Po veľmi dramatických úvodných zápasoch, v ktorých chlapci jeden zápas prehrali a jeden remizovali nasledovali už len zápasy s víťazstvami a postúpili až do finále. Vo finále sa stretli s družstvom ZŠ Východná, v ktorom súpera porazili 6:0 a stali sa tak už po druhý krát víťazom tohto turnaja.

            Najlepším strelcom celého turnaja sa stal Dominik Olle zo 4.C (strelil celkovo 7 gólov) a najlepším hráčom z nášho tímu bol vyhlásený Dávid Porubský zo 4.E. Spestrením a milým prekvapením turnaja bolo, že sa ho ako hosť zúčastnil aj náš bývalý žiak školy a Slovenský hokejový reprezentant Branko Radivojevič, ktorý chlapcom odovzdával aj ceny a diplomy.

            Chlapcom blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

            Reprezentovali nás: Bubeník Matej, Honzek Samuel, Olle Dominik, Kysli Nikita, Rendl Andrej, Ševčík Tomáš, Belic Tomáš, Barčák Michal, Porubský Dávid, Masarik Filip, Horečný Patrik, Liška Adam, Pokorný Juraj, Pavlus Dávid, Radivojevič Luka, Straka Adam, Rázga Roman

            fotogaléria

            ďalšie fotografie: www.tecemko.sk/projekty/a3-florbalovy-turnaj/

        • Beh budúcich mamičiek
          • Beh budúcich mamičiek

          • Minulý školský rok bolo ľúto všetkým dievčatám, že pri príležitosti Dňa otcov pretekali v behu len chlapci – budúci tatinovia.

            A tak si to v tomto školskom roku dievčatá vynahradili.

            Pripravili sme 4 preteky po jednotlivých ročníkoch. To, že sú aj mamičky v neustálom zhone, vyskúšali si  takmer všetky.  Tie najrýchlejšie dostali diplomy a pekné ceny.

            fotogaléria

        • ŠKD: Deň matiek
          • ŠKD: Deň matiek

          • V oddelení tety Adi sa u prvákov pri príležitosti Dňa matiek oslavovalo nielen pekným programom detí, ale aj mlsaninkami, ktoré zase pripravili mamičky. Potom si všetci spolu zahrali Bingo a samozrejme na koniec nechýbal tanec a veselá zábava.

            Podobné tomu bolo aj u tety Majky, tu sa však tvrdo pracovalo. Maminy, tatino a deti spoločne vydržali s ihlou a niťou v ruke takmer 3 hodiny. A že to stálo za to, ukazujú priložené fotografie.

            fotogaléria

        • ŠKD: Moje auto
          • ŠKD: Moje auto

          • Obľúbenou hračkou doma ale aj v ŠKD u chlapcov býva auto. Chlapci od tety Majky si z toho urobili súťaž. Museli  o ňom porozprávať zaujímavé veci, tiež na čas prejsť prekážkovú dráhu.

            Dievčatá z oddelenia boli veru prísnou porotou. Nakoniec najlepších a najrýchlejších pochválili a odmenili.

            fotogaléria

        • Miniplayback ŠKD
          • Miniplayback ŠKD

          • Mesiac  apríl sa v ŠKD niesol v duchu retro pesničiek.

            Deti spolu s p.vychovávateľkami  hľadali  slovensky alebo česky spievané pesničky z obdobia od roku 1965 do roku 2000. A veruže našli pekné skvosty...

            Deti imitovali Darinku Rolincovú, Ilonu Csákovú, Karla Gotta, Hanu Zagorovú, Beátu Dubasovú, skupinu Lojzo i Team a veľa veľa iných. V triednych, výberových a finálovom kole sa vystriedalo cez 100 našich klubákov, z ktorých možno niekedy vyrastie spevácka hviezda J.

            Miniplayback ŠKD (výberové kolo)

            Miniplayback ŠKD (finále)