• Červené stužky 2019
          • Červené stužky 2019

          • Ďakujeme všetkým žiakom a pedagógom, ktorí sa podieľali na tvorbe "Živej červenej stužky". Pridávame zopár fotografií z konferencie o AIDS v Žiline a srdečne blahoželáme Alexandre Vilímkovej k oceneniu.

          • Trenčianske hodiny (okresné kolo)

          • Dňa 13. 11. 2019 sa konalo okresné kolo speváckej súťaže Trenčiansk hodiny. Našu školu úspešne reprezentovali žiačky:

            II. kategória (4. – 6. ročník)
            2. miesto: Nela Čurková, V. B

            III. kategória (7. – 9. ročník)
            2. miesto: Petra Zichová, VII. B
            čestné uznanie: Vanessa Mišútová, IX. C               

          • Pietny akt kladenia vencov

          • Mnohí Trenčania ani netušia, že v meste máme významnú pamiatku na prvú svetovú vojnu. Na okraji Trenčína v časti Kubrá – Zábranie sa nachádza vojnový cintorín z 1. svetovej vojny, kde je pochovaných 771 vojakov.

            V pondelok 11. 11., v deň vojnových veteránov, ktorý je zároveň i dňom ukončenia prvej svetovej vojny, si o 11. hod. a 11. min. uctili obete aj naši SEDMIČKÁRI.

            Všetci vojaci zomreli v trenčianskej vojenskej nemocnici, ktorá sídlila v súčasných priestoroch kasární. Išlo o rakúsko-uhorskú vojenskú poľnú nemocnicu, v ktorej liečili vojakov z každej strany frontu.

            Cintorín je krásne zrenovovaný, mal by ho navštíviť, kto toto číta.
             

          • Príroda, životné prostredie a deti

          • Poslaním regionálnej výtvarnej súťaže je podnecovanie detí a mládeže k umeleckej tvorivosti, podpora ich talentu, rozvíjanie fantázie, estetického cítenia a v neposlednom rade vytváranie priestoru na prezentáciu ich vlastnej tvorby. 

          • Ornamentálna mapa Slovenska

          • Deti pátrajú po starobylom ornamente typickom pre ich obec (mesto), aby spoločne vytvorili nádhernú Ornamentálnu mapu Slovenska.

            Premieňajú sa na vážených bádateľov, etnológov, umelcov, kartografov a stávajú sa spolutvorcami nových digitálnych máp.

            Projekt "Ornamentálna mapa Slovenska" je súčasťou medzinárodného integračného projektu "Ornamentálna mapa sveta" ("Ornamental Map of the World"), ktorý bude zameraný na spoznávanie tradičných národných kultúr v kontexte ochrany svetového kultúrneho dedičstva.

            HLASOVANIE O NAJKRAJŠIE MAĽOVANÉ OHNISKO

            Albums

            HLASOVANIE O NAJKRAJŠIE MAĽOVANÉ OHNISKO

            22 Photos · Updated 22 hours ago

            INFO - Hlasuje sa lajkovaním (páčikmi). Hlasovať sa dá na jednu fotografiu len 1X z jedného FB konta. To znamená, že ak chcete poslať viac hlasov jednej fotografii, treba osloviť rodičov, kamarátov, známych :) Víťazi získajú darčeky pre každého zapojeného žiaka a zároveň dar pre školu.Práce žiakov zo 6.A, 6.B, 6.C, 7.C a 7.B boli uverenjene na FB od 19. 12, 20. 12 a 25.12.2019 Hlasovať môžete o ohnisko žiakov zo 7.B. Po kliknutí na fotografiu ohniska sa Vám ukážu ukaze inf. o ohnisku" mesto+ škola. Ďakujeme za Vašu podporu.

            https://www.facebook.com/pages/category/Performing-Arts/Ornament%C3%A1lna-mapa-Slovenska-1248571608582356/

             

             

          • Červené stužky 2019

          • Naša škola sa aj tento rok zapojila do trinásteho ročníka kampane Červené stužky 2019, ktorá chce bojovať proti HIV/AIDS odbornými vedomosťami. Žiaci druhého stupňa vytvorili logo stužky, pripravujeme informačnú nástenku, nosenie červených stužiek, vytvoríme živú červenú stužku koncom novembra a usporiadame besedu na tému „Obchod s ľuďmi“.

          • Tekvicová slávnosť ŠKD

          • Pred jesennými prázdninami sa vždy tešíme na množstvo atrakcií, ktoré bývajú pripravené v areáli ŠKD, pretože je TEKVICOVÁ SLÁVNOSŤ.

            Nechýbali majstrovsky vyrezané výtvory od tety Lydky, krásna výzdoba, perfektné kostýmy od tety Janky a úlohy, ktoré bolo treba čo najšikovnejšie splniť. Komu sa to podarilo, získal indície na uhádnutie „vodného tvora“, o ktorom bol úvodný program zahraný pani vychovávateľkami.

            Podarilo sa. Uhádli.

            Prišiel JÓŽIN z BAŽIN, samozrejme za zvukov známej pesničky od Ivana Mládka.

            Slávnosti dopomohlo krásne jesenné počasie.