• Prázdniny v ŠKD
          • Prázdniny v ŠKD

          • Takmer 150 detí sa rekreovalo v našom ŠKD Sedmička počas troch prázdninových týždňov.

            Počas prvých dvoch pripravili p. vychovávateľky množstvo zaujímavých akcií, ktoré potešili našich klubákov: navštívili Antonstál pri Nemšovej, kde mali pripravené rôzne aktivity spojené s prírodou, ďalej Park miniatúr v Podolí, Zoofarmu v Lubine a Holubyho chatu, športovali na Brezine, Ostrove, v Zamarovciach, súťažili, tvorili i relaxovali.

            To, že bolo veselo, nasvedčujú nasledujúce fotografie : fotogaléria

        • Prázdninový tábor ŠKD v Belušských Slatinách
          • Prázdninový tábor ŠKD v Belušských Slatinách

          • Jubilejný 80-ty „družinársky“ tábor bol v Belušských Slatinách.

            Hľadali sme poklad Matúša Čáka Trenčianskeho. Indície nás zaviedli najprv do Bavorska na hrad Neuschwanstein, odtiaľ do Cárskeho Sela do Petrohradu v Rusku. Tam sme rozlúštili tajný odkaz a dostali sa do Prahy na Hradčany. Lenže ani Golem nám nepomohol. Ukázal však smer: Tower – Londýn. V hľadaní pomáhal aj známy Shakespeare – nič. Naše cestovanie (museli sme mať vlastný pas s nalepenými obrazmi miest, ktoré sme navštívili) sa blížilo k záveru, keď tu zrazu indícia, že treba ísť do Francúzska po rieke Loire a pátrať po známych zámkoch, hlavne Cháteau Chambord. Všetko sme tam prehľadali, ale poklad nenašli. Avšak zašifrovaný dopis nás odkázal, že poklad je určite na Slovensku pri Trenčíne na Skalke. Bol. Ale asi nie Matúšov... Našli sme iba polodrahokamy a pri nich správa, že to máme ako základný majetok k tomu, aby sme mohli šetriť na ďalšiu výpravu za pokladom. A my sme dúfali, že to budeme práve my, ktorí ho nájdu. Nepodarilo sa to ešte nikomu, dokonca ani hrob M.Č.T. zatiaľ nikto neobjavil.

            A to sme zázračne cestovali v čase. Vždy o 100 rokov späť. Zoznámili sme sa s Ľudovítom II., Petrom I., Rudolfom II., Alžbetou I., Františkom I., nepomohol ani Karol Róbert z Anjou. Cestovali sme vždy iným dopravným prostriedkom: plachetnicou, lietadlom čo navrhol spomínaný Shakespeare, 7 míľovými čižmami, balónom, peši aj na koňoch...

            Ale my vieme, že určite odišiel s templármi niekde do Pyrenejí. Niekedy sa aj tam vydáme a potom dáme zvesť o poklade M.Č.Trenčianskeho.

            fotogaléria